Bun venit!

În anul 1867 s-a înființat școala primară din Movilița, într-o clădire închiriată. În anul 1903 s-a construit prima școală. În anul 1949 s-a trecut la învățământul de 6 clase iar un an mai târziu la cel de 7 clase. În anul 1962 s-au terminat lucrările de construcție a Școlii cu clasele I-VII nr.1 Movilița. În anul 1964 s-a construit Școala cu clasele I-VII nr. 2 Movilița. În anul 1968 s-a construit Școala cu clasele I-VIII Diocheți. În septembrie 1968 se comasează Școala nr.1 cu Școala nr.2 Movilița. În anul 1985 se desființează învățământul gimnazial la Școala Diocheți. În anul 2004 Școala cu clasele I-VIII nr. 1 Movilița a fost reabilitată.

  • Şcoala noastră formează elevilor competenţe-cheie care să asigure învăţarea pe parcursul întregii vieţi şi competenţe pentru societatea cunoaşterii.
  • Promovăm valorile europene: cetăţenia democratică, respectarea diversităţii şi devoltarea durabilă.
  • Educăm copiii pentru a fi capabili să se adapteze într-o lume în permanentă  schimbare prin noile tipuri de educaţie:  ecologică, pentru sănătate, antreprenorială, pentru comunicare.
  • Misiunea şcolii nu poate fi îndeplinită fără ajutorul comunităţii, deoarece împreună -profesori, părinţi , autorităţi- trebuie să luăm cele mai bune decizii în privinţa educaţiei copiilor.

Lasă un răspuns